Du kan spare penge ved at lease frem for ved at købe

Et spørgsmål vi ofte møder er: Kan det virkelig betale sig at leje fremfor at eje? Ja – Det kan det. Lad os give dig et eksempel: Hvis du køber en bil, der har en udsalgspris på 400.000,- vil bilens værdi som tommelfingerregel halveres efter 3 år. Altså har bilen mistet en værdi på 200.000. Dernæst skal du låne pengene i banken. Det koster typisk for en bil i denne prisklasse 50.000 i renter i løbet af de 3 år. Med både renter og værditab, har du ved køb af bil en samlet omkostning pr. måned på ca. 6900,-. Hvis du i stedet leaser bilen af DKCarLeasing.dk , vil du have en samlet omkostning pr. måned på ca. 4600,-. Med andre ord, så sparer du ca. 2300,- om måneden ved at lease frem for at købe.

Du skal ikke låne penge til bil i banken

Når du køber en bil, vil du typisk skulle låne penge i banken eller finansiere bilen hos forhandleren. Når du låner penge i banken, får det betydning for dine samlede lånemuligheder. Ved leasing har du ikke behov for finansiering af bil, udover startbeløbet. Du får her frigivet lånekapital til andre ting. Endvidere vil du samlet kunne opnå besparelser i banken. Jo mindre lån du har i banken, jo lavere renter og bidragssatser skal du betale.

Du er fri for at lave en dårlig investering, som køb af en bil vil være

Det der betyder noget for din bils totaløkonomi er størrelsen på værditabet, når bilen skal sælges igen. Det er usvigeligt sikkert, at en bil taber i værdi. Både nye og brugte biler mister ca. 20 procent af deres værdi om året. Dette svarer til ca. havdelen af bilens værdi, når der er gået 3 år. (Ovenstående eksempel er ved et kørselsbehov på 15-20.000 km. pr. år.) Med andre ord, er det altså en dårlig investering at købe en bil.

Læs evt. nærmere om dette på FDMs hjemmeside eller på Penge og Privatøkonomi.